Passman stelt zijn kapitaal open voor Siparex ETI, met de hernieuwde steun van Andera Partners

De Passman Group, met Screen Services als lid sinds 2018, vernieuwt zijn aandeelhoudersstructuur. Siparex ETI wordt als nieuwe hoofdinvesteerder verwelkomd. Dit betekent direct de exit van LBO France als aandeelhouder.
Andera Partners, aandeelhouder van het eerste uur, zal opnieuw investeren in deze nieuwe financieringsfase, net als de oprichters-managers.

De Passman Groep, onder leiding van Frédéric Levy en Patrick Layani, kent al meer dan vijftien jaar een aanhoudende groei. Met 7.500 uitgeruste zaken is de groep in Frankrijk en België marktleider in geconnecteerde oplossingen. Dit voor zowel de hotel– en campingsector, de gezondheidszorg als de militaire sector en de detailhandel.

Met deze nieuwe operatie kan de groep haar expansie met vertrouwen voortzetten.

Oprichters Frédéric Levy en Patrick Layani aan het woord. “De groep blijft groeien en zich ontwikkelen, onder andere door de lancering van onze oplossing voor het beheer van energieprestaties. De steun en het wederzijdse vertrouwen die we hebben met Siparex en Andera zullen ons helpen deze groei verder te versnellen”.

Florent Lauzet, Managing Partner van Siparex ETI: “Passman heeft een sterke reputatie als leider in dynamische markten dankzij zijn technische expertise en groeiende dienstenaanbod. Ons doel is om een strategie van gerichte overnames voort te zetten en het managementteam te ondersteunen bij het opschalen van de groep”.

Siparex
Andera

Volgens Stéphane Bergez, Partner bij Andera Acto is “Passman een unieke en succesvolle groep in Frankrijk en daarbuiten die onder leiding van Patrick en Frédéric een belangrijke speler is geworden op het gebied van connectiviteit.

Passman profiteert al 9 jaar van de ondersteuning van Andera en we zijn trots dat we onze samenwerking kunnen voortzetten.

Het managementteam is gewend om samen te werken met de Siparex-teams, die al investeerders waren van 2010 tot 2019. Samen zullen we de teams van Passman ondersteunen en werken aan de groei van de groep”.

Jean-Marie Leroy, Partner en Head of LBO Small Cap, voegt hieraan toe: “We zijn verheugd om Passman, een toonaangevende innovator op het gebied van geconnecteerde oplossingen, te kunnen ondersteunen. Op een cruciaal moment in de ontwikkeling kunnen we bijdragen aan de transformatie en de geografische uitbreiding van het bedrijf. Deze investering toont onze expertise in het ondersteunen van snelgroeiende bedrijven, met name in de context van de energietransitie”.

LBO
Author avatar
Hasku Loteda
Contact