Senior Living Group, televisieschermen en IPTV

Senior Living Group, de belangrijkste speler in de Europese ouderenzorg, heeft ons gevraagd om televisieschermen in haar woonzorgcentra te plaatsen.

Nieuwe televisieschermen in woonzorgcentra

Belgische dochteronderneming van Korian, Senior Living Group vroeg ons eerst om televisieschermen in haar woonzorgcentra te plaatsen. Dit moest op een flexibele manier gebeuren, dus in functie van de specifieke behoeften van de residenten.

Vervolgens plaatsten we in de nieuwe campus De Maasmeander het eerste IP-televisiesysteem in een woonzorgcentrum, gevoed door een door Telenet geleverde IP-head-end. Daardoor hebben de bewoners niet alleen toegang tot de televisiezenders, maar kunnen ze aan de hand van interactieve pagina’s ook algemene en praktische informatie raadplegen.

Tot slot vroeg de groep ons om alle dertig Vlaamse vestigingen uit te rusten met digitale head-ends van Telenet en televisieschermen om de bewoners een breed gamma zenders van digitale kwaliteit te kunnen aanbieden.

Senior Living Group, televisieschermen en IPTV

Senior Living Group en Screenservices, een nieuw hoofdstuk

In januari 2015 hebben wij een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan onze samenwerking. Screen Services werd uitgekozen om ook de twee volgende nieuwbouwsites uit te rusten. Het betreft de sites Sint Lenaartshof te Sint-Lenaarts en Sporenpark te Beringen-Mijn. We plaatsen hier TV toestellen met IP TV en dit tesamen met een DTV broadcastcenter van Telenet. Daarenboven worden er een 15 tal internationale tv-programma’s via satelliet toegevoegd aan het al uitgebreide aanbod van Telenet.

Advies en ideeën op maat nodig voor uw schermdiensten? Contacteer ons!