De zomer is het perfecte moment om de Wifi in je studentenhuis te upgraden

Wifi: een essentieel onderdeel van het dagelijks leven van studenten

Het leven van studenten zit vol lessen, voorbereiding en af en toe wat vrije tijd. Ze kunnen niet zonder hun elektronische apparaten, of ze nu online cursussen volgen, onderzoek doen of gewoon ontspannen en contact houden met hun vrienden en familie. De behoefte aan een goede internetverbinding wordt steeds groter om aan deze hogesnelheidseisen te voldoen. Wifi in studentenhuizen is daarom een essentieel criterium geworden om ervoor te zorgen dat studenten zich comfortabel voelen in hun accommodatie.

Om Wifi van hoge kwaliteit te garanderen, is het belangrijk een beroep te doen op professionals om een optimale netwerkinfrastructuur te ontwerpen.

Screen Services helpt zijn klanten al 50 jaar met hun digitaliseringsprojecten. Dankzij een grondige studie ter plaatse ontwerpen we een netwerk op maat dat een uitstekende internetverbinding biedt tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding.

studentenwifi
Capture decran a

Surf in alle veiligheid met betrouwbare, veilige Wifi!

Goede Wifi vereist altijd een snelle, stabiele verbinding. Om u te voorzien van een uitstekend Wifi-signaal, ontwerpen we uw Wifi-netwerk op maat om een signaal van minimaal -65 dBm in uw hele gebouw te garanderen.

Over het algemeen piekt de vraag naar verbindingen aan het einde van de dag, wanneer de lessen voorbij zijn. Dit hoge niveau van gelijktijdig gebruik, met activiteiten die veel bandbreedte vereisen, kan leiden tot vertragingen als het netwerk niet efficiënt is. Om deze uitdaging aan te gaan, hebben we een innovatief algoritme ontworpen voor de dynamische distributie van bandbreedte. Praktisch gezien stelt deze technologie ons in staat om de doorvoer tussen gebruikers in realtime te verdelen op basis van hun gebruik.

Een student die zijn e-mail controleert, heeft bijvoorbeeld minder bandbreedte nodig dan een ander die midden in een vergadering over Teams in de kamer ernaast zit. Dit intelligente beheer van bandbreedte zorgt ervoor dat iedereen een soepele verbinding heeft, afgestemd op hun behoeften.

Surf in alle veiligheid met betrouwbare, veilige Wifi!

We hebben gezien hoe belangrijk Wi-Fi van goede kwaliteit is voor studenten. Maar hoe zit het vanuit het oogpunt van de manager? Door Wi-Fi aan te bieden aan uw studenten, neemt u de rol aan van een ISP (Internet Service Provider). Wettelijk betekent dit dat u verbindingsgegevens over uw netwerken 12 maanden moet bewaren. Maakt u zich geen zorgen, wij nemen deze verantwoordelijkheid over door te zorgen voor de traceerbaarheid en veilige opslag van verbindingsgegevens. In het geval van een onderzoek geven we de informatie direct door aan de autoriteiten.

Om effectief te reageren op de veiligheidsuitdagingen van WiFi in studentenhuizen, beschermen we gebruikersgegevens door het delen van netwerken met buren te blokkeren. Dit sluit het risico op piraterij vrijwel uit.

studenten internet netwerk

Kies voor gepersonaliseerd beheer van uw Wifi in studentenwoningen

Beheer uw WiFi volledig autonoom. Volg de status van uw netwerk live via monitoring op afstand en regel de toegang voor uw studenten. Of als u dat liever heeft, kunnen onze technische teams proactief onderhoud uitvoeren en kan onze speciale service de WiFi-toegang voor uw studenten beheren. De keuze is aan u!

Nu heeft u alle informatie die u nodig hebt om de beste optie te kiezen voor Wi-Fi in uw studentenhuis.

EEN VRAAG? EEN PROJECT?

Onze experts zullen u adviseren over de service die het beste past bij uw behoeften.

info@screenservices.be +32 2 247 93 50

Author avatar
Hasku Loteda
Contact