Onze klanten

Onze klanten vertegenwoordigen alle types faciliteiten die publiek ontvangen. Dat kunnen grote groepen of onafhankelijke instellingen zijn, maar ze hebben allemaal verschillende noden en ideeën voor hun multimedia-oplossingen.Acis
AZ Nikolaas
Bois de l'Abbaye de Hesbaye
Chirec
CHR Sambre & Meuse
Clinique Reine Astrid
Clinique Saint-Luc Bouge
Cliniques de l'Europe
Epicura
Holiday Inn
Hopital Erasme ULB
HUSA de la Couronne
HUSA PresidentPark
KAA Gent
Martin'S
Mercure
Senior Assist
Silken Berlaymont
Stay Different
The Pand
Zorgbedrijf Antwerpen

Ontdek onze casestudy’s voor multimedia-oplossingen uit uw sector:

Erasmusziekenhuis

Het Erasmusziekenhuis is, met zijn bebouwde oppervlakte van 110.000 m² uitgestrekt over acht gebouwen, een van de grootste universitaire ziekenhuizen van België.

In 2010 sloot Screen Services met deze bekende academische instelling een dienstverleningsovereenkomst af waarbij het een betalende toegang tot digitale televisie en internet aanbood. Vandaag beschikt elk bed op elke kamer over deze dienst.

Onze onderneming ontwikkelde een totaaloplossing. Deze totaaloplossing bestaat uit een digitaal hoofdstation met zeventig televisiezenders die via satelliet en DTT worden ontvangen, beheerservers en meer dan zevenhonderd op veilige muurbeugels bevestigde flatscreens met een decodermodule. Voor de internetfeature installeerde Screen Services de nodige voorzieningen om de internetband via het bestaande coaxiale televisienet te verdelen (IP-technologie over coax) tot bij elke RJ45-aansluiting in het hoofdeinde van het bed. De patiënten kunnen kiezen tussen het Premium- en het Socialzenderaanbod. De opbrengsten van de verkoop worden verdeeld over Screen Services en het Erasmusziekenhuis.


Vaubanziekenhuis

De Vaubanpolikliniek, een ziekenhuis met 250 bedden in Valenciennes van de groep Médi-Partenaires, is een van de eerste privégezondheidsinstellingen in Frankrijk en staat bekend voor de zeer goede kwaliteit van de zorgen.

Screen Services ging er een grote uitdaging aan: een oude onstabiel- gestructureerde bekabeling omvormen tot een IP-netwerk waarmee men via bedradingskasten multicasttelevisiestromen kan uitzenden op smart-tv’s van 32″ vanuit een IP-platform dat bestaat uit DVB-T-naar-IP-modulatoren. Screen Services leverde alle voorzieningen en technische diensten (volledig IP-platform, tv toestellen, server …) en blijft ze onderhouden om de goede werking ervan te garanderen.

Bovendien is het de allereerste toepassing van een IPTV-oplossing waarbij men gebruikmaakt van Samsung smart-tv’s zonder externe settopbox. Bovenop zenderlijst van ( ou de) televisiezenders van digitale kwaliteit beschikt de patiënt over het comfort om met een intuïtieve afstandsbediening via het scherm algemene en entertainende informatie op te vragen.

Advies en ideeën op maat nodig voor uw schermdiensten?

Een overzicht >

Silken Berlaymont

Met meer dan 200 kamers is het hotel Silken een van de grootste hotels van Brussel.

Het hotel wenste op de televisieschermen van de kamers niet alleen de meeste nationale en internationale televisiezenders aan te bieden, maar ook klantgerichte multimediacontent, zonder daarbij de coaxiale bekabeling van het hotel te moeten veranderen.

Screen Services plaatste dus meer dan 200 vanuit een centraal systeem gestuurde televisieschermen waardoor het hotel, via de coaxkabel, zelf gekozen multimediacontent op de schermen kan laten zien. De content (informatie over de diensten van het etablissement, over de promoties, ontspanningsmogelijkheden en culturele activiteiten in Brussel) verschijnt op elk scherm onder de vorm van interactieve informatiepagina’s die de gasten via de afstandsbediening kunnen raadplegen.


Different Hotels

De groep Different Hotels is een pionier in het ontwikkelen van concepthotels in tegenstelling tot de standaardisering van sommige internationale hotelketens.

De groep, die al bij ons klant is sinds de opening van het eerste hotel twintig jaar geleden, vroeg ons om in hun tien vestigingen TV toestellen op hun kamers te plaatsen, maar tevens een satelliet head-end te implementeren om een breed gamma televisiezenders te kunnen aanbieden.

Vervolgens vroeg men ons om de klanten in de lobby en in de kamers van elk hotel informatiekanalen aan te bieden, waar ze een overzicht krijgen van de diensten van het hotel (restaurants, sportinfrastructuur,…) en een aanbod van de voornaamste bezienswaardigheden en ontspanningsmogelijkheden in de streek. Dit versterkt het gevoel van persoonlijke ontvangst bij de klanten en aandacht voor hun comfort. Binnenkort installeren we deze multimediadiensten in het Terhills Hotel in Maasmechelen, de elfde vestiging van de groep.

Advies en ideeën op maat nodig voor uw schermdiensten?

Een overzicht >

Senior Living Group

Senior Living Group is de Belgische dochteronderneming van Korian,  de belangrijkste speler in de Europese ouderenzorg (45 instellingen in België). De onderneming vroeg Screen Services eerst om televisieschermen in haar woonzorgcentra te plaatsen.

Dit moest op een flexibele manier gebeuren, dus in functie van de specifieke behoeften van de residenten. Vervolgens plaatste Screen Services in de nieuwe campus De Maasmeander het eerste IP-televisiesysteem in een woonzorgcentrum, gevoed door een door Telenet geleverde IP-head-end. Daardoor hebben de bewoners niet alleen toegang tot de televisiezenders, maar kunnen ze aan de hand van interactieve pagina’s ook algemene en praktische informatie raadplegen. Tot slot vroeg de groep Screen Services om alle dertig Vlaamse vestigingen uit te rusten met digitale head-ends van Telenet en televisieschermen om de bewoners een breed gamma zenders van digitale kwaliteit te kunnen aanbieden.

In januari 2015 heeft Screen Services een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de samenwerking met Senior Living Group. Screen Services werd uitgekozen om ook de twee volgende nieuwbouwsites uit te rusten. Het betreft de sites Sint Lenaartshof in Brecht en Sporenpark in Beringen. Screen Services plaatst hier TV toestellen met IP TV en dit tesamen met een DTV broadcastcenter van Telenet. Daarenboven worden er een 15 tal internationale tv-programma’s via satelliet toegevoegd aan het al uitgebreide aanbod van Telenet.

Advies en ideeën op maat nodig voor uw schermdiensten?

Een overzicht >

Gents voetbalstadion – Ghelamco Arena

De leiding van het nieuwe Gentse voetbalstadion Ghelamco Arena, ingewijd in juli 2013, deed een beroep op Screen Services om het stadion uit te rusten met een IP-televisiesysteem en meer dan 280 televisieschermen in de onthaalruimtes van het publiek, in de bars, in de restaurants en in de loges en onthaalruimtes van de gasten van de partnerbedrijven.

Het IP-televisiesysteem maakt het mogelijk om vanuit een uniek centraal punt de schermen aan of uit te schakelen, de uit te zenden inhoud te programmeren en vervolgens het geselecteerde programma in de respectievelijke ruimte en op het respectievelijke tijdstip uit te zenden.

De uit te zenden inhoud bestaat met name uit: de programma’s van de nationale televisiezenders, uitgezonden via een door Telenet geleverde IP-head-end, de programma’s van de interne zenders van de club en in het bijzonder de heruitzending van de lopende wedstrijd, en bijkomende inhoud zoals reclamebanners en promofilmpjes van de sponsors van de club, menu’s en dranken die in de verschillende bars van het stadion te verkrijgen zijn, algemene info voor het publiek, enz. Het systeem wordt gebruikt voor alle thuismatchen van KAA Gent, maar ook voor de vele evenementen die de partnerbedrijven tijdens de week in de onthaalruimtes van het stadion organiseren.

Advies en ideeën op maat nodig voor uw schermdiensten?

Een overzicht >