Jan de Nul getuigt: geconnecteerde oplossingen, gegarandeerd entertainment

Jan de Nul Groep, een toonaangevend baggerbedrijf, heeft onlangs zijn 45 schepen uitgerust met meer dan 1800 geconnecteerde televisies geleverd door Screen Services.

Nils Crabeel, communicatiemanager bij Jan de Nul, legt uit hoe deze oplossing heeft bijgedragen aan het welzijn en entertainment van hun bemanningen. In dit interview bespreekt hij de uitdagingen die zij op zee hebben op het gebied van communicatie en entertainment, de criteria voor het kiezen van hun partner en de voordelen van de tv-oplossing van Screen Services.

Screen JDN
Wat zijn de belangrijkste uitdagingen bij het uitrusten van geconnecteerde televisies in de maritieme sector?

Ons bedrijf bestaat voornamelijk uit schepen, wat ons onderscheidt van andere sectoren. We brengen veel tijd door midden op zee, wat ons kan isoleren van de werkelijkheid. Tegenwoordig is het ondenkbaar om zo lang op zee te blijven met geen of beperkt contact met het thuisfront. Entertainment en communicatie op afstand zijn belangrijk voor ons. We hebben 3 belangrijke uitdagingen:

  • Logistiek: onze schepen werken overal ter wereld, dus bevoorrading en ondersteuning moeten beschikbaar zijn ongeacht bestemming of locatie.
  • Technologie: het is belangrijk dat we stabiele en performante hardware- en softwareoplossingen hebben die kunnen functioneren onder zware omstandigheden op zee en zonder frequente updates.
  • Een integrator die z’n vak kent: SAT-TV (satelliettelevisie) en VOD (video on demand) streaming systemen zijn vaak afkomstig van verschillende merken. We willen een partner die ze kan integreren en samen kan laten werken.
JDN Screen
Welke criteria waren doorslaggevend bij het kiezen van uw integrator?

We zochten naar een flexibele partner die in staat was om internationale ondersteuning en op maat gemaakte service te bieden. En het liefst van al tegen correcte prijzen. De selectiecriteria waren streng. Dit omdat onze schepen wereldwijd werken en het essentieel is dat we kunnen vertrouwen op een partner die zich kan aanpassen. Screen Services voldeed perfect aan onze verwachtingen door op maat gemaakte oplossingen aan te bieden.

Voldoet de TV-oplossing van Screen Services aan uw behoeften?

De TV-oplossing die wordt aangeboden is een passend antwoord op de dubbele uitdaging voor de Jan de Nul Groep. Enerzijds interne communicatie aan boord: een televisiesysteem dat kan worden gebruikt voor trainingen en bedrijfsvideo’s. Anderzijds entertainment voor onze medewerkers: een systeem waarbij we content gecentraliseerd kunnen inladen die dan op elke televisie kan opgevraagd worden. Zowel in gemeenschappelijke ruimtes als in de kajuiten. Bovendien, dankzij de integratie van het SAT-TV-systeem, worden televisiekanalen opgevangen via de satelliet. Hierdoor kan de bemanning nieuws, films en live sport op het schip bekijken, zelfs op volle zee. En dit zonder dat er een vaste verbinding nodig is.

 Hoe heeft u de begeleiding van ons team tijdens de installatie ervaren?

Vanaf het begin van onze samenwerking zijn we begeleid door professionals met de juiste technische bagage en snelle, proactieve ondersteuning. Screen Services heeft gezorgd voor de pre-configuratie van alle benodigde apparatuur. Deze toestellen werden verzonden naar ons hoofdkantoor en vervolgens geïnstalleerd door ons team aan boord van alle schepen wereldwijd. Dankzij de “plug & play”-functionaliteit en het feit dat alle televisies vooraf geprogrammeerd werden, hoefden we ze simpelweg omhoog te hangen en aan te sluiten. De ingebruikname is op afstand uitgevoerd door onze IT-afdeling onder toezicht van Screen Services.

Hoe reageren uw teams aan boord van de schepen op het nieuwe tv-aanbod?

De feedback die we hebben ontvangen is zeer positief: de bemanning waardeert de gebruiksvriendelijkheid en het gebruiksgemak van het systeem. De televisies en de gebruikte software zijn een duidelijke verbetering ten opzichte van ons vorige systeem. Bovendien is onze IT-afdeling tevreden over de ondersteuning en aanpak van Screen Services. We hebben op elk moment een vast commercieel en technisch aanspreekpunt beschikbaar om ons te begeleiden bij de implementatie.

Al meer dan 50 jaar dé partner van +1400 hotels, rusthuizen, campings en bedrijven voor
hun Wifi, TV, Chromecast en Digital Signage oplossingen.
Heeft u een project? Een vraag? Onze experts staan u graag bij : info@screenservices.be – +32 (0) 2 247 93 50
Author avatar
Hasku Loteda
Contact